לוגו בריאות פלוס מהטבע

חטיפי בריאות להכנה בבית

5 חטיפים אהובים להכנה בבית

אין מה לעשות, הילדים שלנו לעד יעדיפו לאכול חבילת ביסלי שלמה מאשר לסיים את האוכל שבצלחת, אבל אם כבר הם אוכלים רק חטיפים, לא עדיף שלפחות נדע מה יש בהם? בעזרת 5 המתכונים הפשוטים הבאים תוכלו להכין את החטיפים האהובים בביתכם, ולהימנע מצריכה של כימיקלים שונים ומשונים המצויים בחטיפים הקנויים מהחנות.


ביסלי

ביסלי הוא אחד החטיפים הפופולריים ביותר בישראל,
ומזוהה בכל העולם כחטיף ישראלי טיפוסי.

מצרכים
500 גר’ פסטה מסוג פוזילי (צורת בורג)
4 כפות שמן קנולה
כפית תערובת תיבול לגריל, לשווארמה או לברביקיו
2 כפיות מלח דק
2 כפיות כמון
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות סוכר
2 כפיות רוטב סויה
הכנה
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
בשלו את הפסטה בסיר מים למשך חצי מהזמן הדרוש. סננו והניחו בצד למשך 15 דקות.
ערבבו את כל התבלינים, פרט לרוטב הסויה, בקערה קטנה.
הוסיפו לתערובת התבלינים את הסויה והשמן ומערבבים היטב.
את הפסטה המבושלת מערבבים בקערת התבלינים עד שתהיו מצופה מכל הכיוונים, ואופים על נייר אפייה במשך 20 דקות בערך. יש להפוך את הפסטה מדי פעם.
מצננים את הפסטה ושומרים בצנצנת אטומה במשך 7-8 ימים.


צ’יפס

צ’יפס פריך מתפוחי אדמה הוא אחד החטיפים האהובים ביותר בעולם כולו, ועכשיו תוכלו להכין אותו בעצמכם!

מצרכים
2 תפוחי אדמה בינוניים
כף שמן זית
1/2 כפית מלח
ניתם להוסיף כפית תיבול לבחירתכם
הכנה
חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
פרסו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות באמצעות מנדולינה. שטפו את פרוסות תפוח האדמה היטב במסננת, העבירו למגבת נייר והניחו מגבנת נייר נוספת מעל. יש לייבש את הפרוסות לחלוטין.
ערבבו את השמן עם התבלינים בקערה, הוסיפו את תפוחי האדמה והקפיצו כך שתערובת השמן תכסה אותם לגמרי.
סדרו את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית עם נייר אפייה משומן. יש לשמור על מרווח בין הפרוסות כדי שיהפכו לפריכות.
אפו את תפוחי האדמה במשך 15-20 דקות, או עד להגעה לצבע שחום ומרקם פריך. זכרו שהפרוסות יהפכו לפריכות יותר כאשר הן יתקררו.
הצ’יפס נשמר עד 3 ימים בשקית נייר.


 

נאצ’וס

חטיפי הנאצ’וס, המוכרים בארץ בשם המותג “דוריטוס”, הם מושלמים לאירוח, בתוספת מטבל סלסה או גוואקאמולי.

מצרכים
2 כוסות קמח תירס
2 כוסות מים חמים
1/2 כפית מלח
1 כפית מלח גס
2 כפות שמן חמניות
הכנה
ניתן להשתמש בטורטיות קנויות כדי להכין את החטיף, אך אנו תמיד ממליצים על הכנה ביתית.

הכנת הטורטייה

ערבבו את הקמח ואת מלח השולחן. הוסיפו את המים, ערבבו היטב ולושו עד ליצירת בצק אחיד. אם הבצק דביק מדי, הוסיפו מים, אם הוא רטוב מדי, הוסיפו קמח תירס.
כסו את הקערה עם הבצק במגבת מטבח והמתינו כ-2 שעות עד שיתפח במלואו.
חלקו את הבצק ל-16 כדורים קטנים.
הניחו כל כדור בין שתי חתיכות נייר אפייה ומעכו אותו בעזרת קערה ומערוך עד לקבלת עיגול שטוח ודק בקוטר 15 ס”מ בערך.
חממו מחבת יבש וטגנו בו את הטורטיות זו אחר זו, כדקה מכל צד. המתינו שהטורטיות יתקררו מעט.
הכנת הנאצ’וס

חתכו את הטורטיות לרבעים או לשמיניות.
סדרו את חתיכות הטורטייה בתבנית עם נייר אפייה, בשכבה אחת. זרו את המלח הגס מעל לחתיכות הטורטייה.
חתכו את הטורטיות לרבעים או שמיניות, סדרו אותן בתבנית עם נייר אפייה בשכבה אחת.
אפו במשך 8-10 דקות, או עד להזהבה וקבלת מרקם פריך.


 

מרשמלו

למרות שהחטיפים המלוחים הם אהובים במיוחד בארץ, לפעמים צריך גם משהו מתוק כדי להפוך את היום לטוב יותר.

מצרכים
3-4 כפות ג’לטין פשוט
2 חלבוני ביצה
2 כוסות סוכר
כוס אבקת סוכר
כוס מים קרים
1/2 כוס סירופ תירס קל
1/4 כפית מלח
כף תמצית וניל
הכנה:
מלאו קערה ב-1/2 כוס מים קרים והוסיפו להם את הג’לטין. הניחו לתערובת לנוח מעט.
בסיר קטן, בשלו את הסוכר, סירופ התירס, 1/2 כוס מים והמלח על אש נמוכה.
הגבירו את האש לבינונית והביאו את התערובת לרתיחה, מבלי לערבב אותה. בשלו במשך כ-12 דקות.
מזגו את תערובת הסוכר מהסיר אל קערת הג’לטין. ערבבו עד להמסה של הג’לטין.
טרפו את התערובת במערבל מזון עד לקבלת תערובת לבנה, סמיכה וגדולה פי 3 בערך.
בקערה נפרדת, טרפו את חלבוני הביצים עד ליצירת גבעות יציבות. קפלו את החלבונים הטרופים ואת תמצית הוניל לתוך תערובת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה.
שמנו את הדפנות והתחתית של תבנית מלבנית ופזרו עליהם מעט אבקת סוכר. העבירו את התערובת לתבנית האפייה, סננו 1/4 כוס אבקת אפייה מעל והמתינו כ-3 שעות עד שהמרשמלו יתקרר.
השתמשו בסכין כדי להפריד את התערובת מהתבנית, וחתכו את המרשמלו לחתיכות קטנות.


חטיף גרנולה

אחרי שזללנו את כל הממתקים הטעימים, הגיע הזמן גם לקצת בריאות, עם חטיפי הגרנולה המצויינים האלה.

מצרכים:
3 כוסות שיבולת שועל
כוס פצפוצי אורז
1/3 כוס דבש
1/2 כוס חמאת בוטנים
2 כפות נפרדות של חמאת בוטנים
1/4 כוס בוטנים קלויים, גרוסים
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
1/2 כף סוכר חום
1/2 כפית סודה לשתייה
הכנה
חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות.
ערבבו את שיבולת השועל, פצפוצי האורז, הבוטנים, המלח והסודה לשתייה בקערה.
בכוס בטוחה לשימוש במיקרוגל, ערבבו את הדבש, חמאת הבוטנים ושמן הקוקוס. חממו את הכוס במיקרוגל למשך 30-60 שניות. ערבבו כדי להמס את חמאת הקוסוס, ואז הוסיפו את הסוכר החום ותמצית הוניל.
ערבבו את המרכיבים הרטובים והיבשים. העבירו את התערובת לתבנית עם נייר אפייה, הניחו מעלייה נייר אפייה נוסף ולחצו בכוח כדי לדחוס את התערובת.
חממו 2 כפות נוספות של חמאת בוטנים והזליפו אותה מעל לתערובת.
אפו את התערובת בתנור למשך 20-25 דקות, עד שהחטיפים יזהיבו. הניחו לחטיפים להתקרר בתבנית. הסירו אותם מהתבנית וחתכו לגודל הרצוי.