שילוב מזון נוגדי דלקות
שילוב מזון נוגדי דלקות
כולנו חווים מדי פעם כאבים בחלקים שונים של הגוף המעידים לרוב על דלקת שנוצרה באזור הרגיש וגורמת לנו לתחושה הטורדנית הזו. לפיכך נשאלת השאלה כיצד תוכלו למנוע דלקות וכאבים כאלו מבלי ליטול תרופות המכילות כימיקלים שעלולים להזיק לכם? התשובה טמונה בתזונה שלכם: יש הרבה ירקות ופירות שעוזרים למנוע דלקות בזכות עצמם וניתן להגדיל את השפעתם אם משלבים אותם עם דברי מאכל אחרים כדי ליצור תרופה טבעית שהיא חזקה פי כמה מהרכיב הבודד. אתם עומדים ללמוד על 10 שילובי המזון שיוצרים יחסי גומלין חזקים במפגש בין רכיבים נוגדי דלקת ושאר רכיבים חיוניים המביאים לשיפור מהיר במצב הדלקתי!
1. ענבים ופטל
שילובי מזון לריפוי דלקות: ענבים ופטל
מלבד היותו טעים במיוחד, השילוב בין פירות אלו עוזר במניעת היווצרות זיהומים בגוף. פטל מכיל חומצה אלגית המגבירה את יעילותה של חומצת הקוורצטין המצויה בענבים, וכאשר שתי החומצות האלו מתערבבות ו”משתפות פעולה” הן מעכבות דלקות בצורה משמעותית. אכילה של פירות מתוקים ואהובים אלו עוזרת למנוע דלקות בגוף וכתוצאה מכך יורד הסיכון לחלות במחלות לב כליליות ודילול עצמות (osteoporosis).
2. ירקות ירוקים ושמן זית
שילובי מזון לריפוי דלקות: ירקות ירוקים ושמן זית
ירקות ירוקים, כמו חסה, מכילים את נוגד החמצון לוטאין שמפחית את הסיכון ללקות בדלקות בעיניים ובכך עוזר לעכב מחלות כמו ניוון מקולרי (ניוון כתמי). רכיב נוסף המצוי בירקות אלו הוא בטא–קרוטן, אשר מסייע במניעת התפתחות תהליכים דלקתיים בגוף. שילוב של ירקות עליים ושמן זית יוצר מזון שהוא נוגד זיהום חזק, שכן השומן הבריא המצוי בשמן זית מגביר ומשפר את הספיגה של הרכיבים הנמצאים בירקות ירוקים.
3. אוכמניות ותרד
שילובי מזון לריפוי דלקות: אוכמניות ותרד
אלו מכם שמתמידים בפעילות פיזית עלולים להרגיש לעתים כאבים במפרקים ובשרירים הנובעים מתגובות דלקתיות הנוצרות בעת האימון. שילוב בין תרד ואוכמניות יסייע לפתור את הבעיה הזו, שכן התרד משפר את זרימת החמצן בגופכם ומסייע לכם לנשום בצורה טובה יותר, והניטרט המצוי בו עוזר לשרירים לעבוד בצורה יעילה יותר במהלך אימון. במקביל האוכמניות מקלות על הצריבה שנוצרת בשרירים בזמן ההתעמלות והשילוב הזה בין פעילות יעילה יותר של השרירים והפחתה בכאבי שרירים מביא לעיכוב דלקות בגוף.
4. אורז חום, שום ובצל
שילובי מזון לריפוי דלקות: אורז חום, שום ובצל
השילוב בין שום ובצל אולי ירחיק מכם אנשים מסוימים אבל אם תוסיפו אותם לאורז חום או פסטה מחיטה מלאה תקבלו קלף מנצח במלחמה נגד הדלקות בגוף. הסיבה לכך טמונה בעובדה שהשילוב של שלושת הרכיבים האלה מגדיל בצורה משמעותית את ספיגת האבץ בגוף, שאחד מתפקידיו הוא לוחמה בחיידקים ומניעת דלקות. התועלת החשובה הזו עולה לבטח על חוסר הנעימות שעלול להיווצר מאכילת שני הירקות האלו יחדיו.
5. פלפל קאיין ובטטה
שילובי מזון לריפוי דלקות: פלפל קאיין ובטטה
פלפל קאיין הוא פלפל אדום חריף שנהוג לאכול בצורתו הטרייה או כאבקה (ניתן להשיג ברשתות השיווק). תוספת של הפלפל הזה או פלפל חריף אחר למאכלים כתומים כמו בטטה ודלעת שעשירים בבטא קרוטן, תסייע במניעה של דלקות על העור וזאת משום שהשילוב ביניהם מגביר ספיגה של וויטמין A בגוף. הוויטמין הזה נלחם בדלקות עוריות שונות וכן משקם ובונה תאי עור, ובכך עוזר לקבלת מראה פנים חלק ובריא יותר.
6. עדשים ולימון
שילובי מזון לריפוי דלקות: עדשים ולימון
נשים בגיל המעבר נמצאות בסיכון גבוה יותר לפתח אנמיה, והסיבה לכך היא ריבוי דלקות שגורם להגבלה של ספיגת הברזל בגוף. החומצה האסקורבית והקרוטנואידים המצויים בלימון בכמויות גדולות מגבירים את ספיגת הברזל המצוי בשפע בעדשים ובכך עוזרים לטפל באנמיה.
כיוון שלימון הוא פרי פופולארי ונפוץ בסביבתנו ומחירו נמוך יחסית למאכלים אחרים, ניתן לשלב אותו גם עם הרכיבים הבאים ולקבל נוגדי דלקות חזקים:8. שום ולימון
7.שילובי מזון לריפוי דלקות: שום ולימון
חומצה ציטרית, ויטמין C, מגנזיום וסידן מהווים רשימה חלקית בלבד של הרכיבים הבריאים שנמצאים בלימון. שום גם מכיל חומרים מזינים רבים כמו ברזל, ויטמין B12 ונוגדי חמצון המסייעים בהקלה על דלקות. שילוב בין התכונות המחסנות של הלימון לנוגדי החמצון הנמצאים בשום יוצר תרופה טבעית וחזקה שמנקה את הגוף מחיידקים מזיקים ומקלה על דלקות. כדי להגביר את ההשפעה החיובית של הלימון, בשלו אותו עם שום, אך השתמשו בקליפת הלימון שמכילה פי 5 יותר ויטמינים מאשר המיץ.
8. תה ירוק ולימון
שילובי מזון לריפוי דלקות: תה ירוק ולימון
לתה הירוק יתרונות בריאותיים רבים וביניהם הפחתת הסיכון לחלות בסרטן, מחלות לב כליליות ודלקות שגרוניות. תה מסוג זה מכיל נוגדי חמצון הנקראים קטכינים שמחזקים את המערכת החיסונית ועוזרים במניעת דלקות. חומצה ציטרית וויטמין C המצויים בלימון מסייעים לגוף לספוג עד פי 13 יותר מנוגדי החמצון הנמצאים בתה, בהשוואה לשתייתו ללא תוספת לימון. הספיגה המוגברת של נוגדי החמצון מונעת היווצרות של דלקות מלכתחילה, ומפחיתה את עוצמתן אם הן כבר נוצרו בגוף.
9. כורכום, דבש, ג’ינג’ר ולימון
שילובי מזון לריפוי דלקות: כורכום, דבש, ג’ינג’ר ולימון
התערובת הזו מחממת את הגוף מבפנים ומקלה על כאבים ומיחושים שאנו מרגישים בזמן צינון או שפעת. כורכום וג’ינג’ר מכילים נוגדי חמצון חזקים, וכפי שאמרנו, הם נספגים בגוף בצורה יעילה יותר בזכות הוויטמינים והחומצה הציטרית שמצויים בלימון. הדבש מוסיף לתערובת מתיקות והוא משמש כמחטא טבעי לגוף, כך שבשילוב עם התכונות נוגדות הדלקת של שאר הרכיבים, אנו מקבלים תרופה ביתית שעוזרת להקל על תסמיני הצינון ועל מגוון סוגי דלקות.